OPIS:
Produkt wspomagający procesy stabilizacyjne mikroflory jelitowej, którego wsad stanowi wyłącznie Lactobacillus plantarum AMT 4.
SKŁADNIKI:
maltodekstryna, bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum AMT 4 minimum 4 000 000 000 jednostek tworzących kolonie (4×10^9 jtk/g).
SPOSÓB UŻYCIA:
Jedną porcję 5 g (jedną czubatą łyżeczkę proszku) rozpuścić w niewielkiej objętości wody lub soku i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż 2 razy dziennie. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Po użyciu zakręcić butelkę i trzymać z dala od wilgoci. Zaleca się przechowywać produkt w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza. Jeżeli zachodzi taka konieczność, dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza przez maksymalnie 7 dni bez negatywnego wpływu na zawartość. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.