SPICES by YANGO Annato (150 g)

Ceny
Marka
Spices by Yango
Kod kreskowy
5904194063696
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.35 kg
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
9
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
7
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
7
Rodzaj opakowania
Opis

-  do przyprawiania ryb, mięs i warzyw 

-  eksponuje słodki i pikantny smak dań

-  podkreśla kolor potraw

-  cechuje ją łagodny smak z nutą pieprzu i orzecha

-  ma charakterystyczny lekko słodkawy aromat

-  łac. nazwa Bixa orellana

Poznaj Annato

W sercu bujnych lasów Gwatemali, gdzie nieskażona przyroda i starożytne tradycje żyją ze sobą w harmonii, rośnie arnota właściwa – niewielkie drzewo, z którego owoców powstaje przyprawa ceniona w Ameryce Łacińskiej za swój intensywny, pomarańczowo-czerwony kolor oraz delikatny, ziemisty smak - Annato. Ta tradycyjna przyprawa jest nieodłącznym elementem kuchni regionalnych, dodającym potrawom wyrazisty kolor oraz subtelne nuty smakowe.

Historia annato w Gwatemali sięga daleko wstecz, gdzie od wieków jest wykorzystywana nie tylko jako przyprawa, ale również jako naturalny barwnik. W Spices by YANGO® chcemy przybliżyć Ci ten kulinarny klejnot, oferując annato z Gwatemali w postaci całych nasion, które są starannie zbierane, aby zachować ich unikatowy kolor i aromat.

Annato marki Spices by YANGO®

Annato z Gwatemali od Spices by YANGO® to więcej niż przyprawa – to zaproszenie do odkrywania bogatej tradycji kulinarnych Ameryki Łacińskiej. Jego subtelny, lekko słodkawy smak jest doskonały do sosów, ryżu, mięs i ryb, a także jako naturalny barwnik do ciast i deserów. Annato dodaje nie tylko smaku, ale i koloru potrawom, stanowiąc niezastąpiony element w przygotowaniu zarówno tradycyjnych dań, jak mole czy arroz con pollo, jak i nowoczesnych kreacji kulinarnych.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B