KENAY EKO Organiczna Spirulina (100 g)

Ceny
Marka
Kenay
Kod kreskowy
5900672153514
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.13 kg
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)
22.3
Szerokość opakowania jednostkowego (cm)
13
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)
2.5
Opis

Składniki: algi (Arthrospira platensis)

Porcja dzienna: 3g (1 łyżeczka)

Opakowanie zawiera: 100g

Skład w porcji dziennej (3g)                         RWS*

Witamina A (jako beta-karoten)

4 536,0 μg

567%

Witamina B12

13,1 µg

524%

Witamina K

78,3 µg

104%

Żelazo

2,2 mg

16%

Luteina

0,1 mg

-

Zeaksantyna

3,0 mg

-

Chlorofil A

46,2 mg

-

Fikocyjanina

201,0 mg

-

*Referencyjna Wartość Spożycia

Certyfikowana organiczna spirulina

Organiczna Spirulina:

  • posiada certyfikaty organiczne wydane przez Naturland, Ecocert i USDA
  • posiada certyfikat CLEAN oraz RAW: zawiera wysoki poziom biodostępnych składników odżywczych. Przetwarzana jest z należytą starannością w temperaturze nie przekraczającej 43°C
  • wysoki poziom bezpieczeństwa: minimalny poziom metali ciężkich - odpowiadający surowym normom California Prop 65 Proposition, minimalny poziom wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) - zgodnie z surowymi standardami Naturland & EU Regulation 2015/1933, brak pozostałych zanieczyszczeń tj. toksyny
  • non-GMO, bez glutenu, bez alergenów

Organiczna Spirulina jest hodowana i przetwarzana na południu Indii, z dala od terenów przemysłowych i rolniczych. Do hodowli są wykorzystywane nieskazitelnie czyste wody gruntowe. Zakład produkcyjny posiada certyfikaty ISO 22000 oraz ISO 9001. Jest to jedyna organiczna Spirulina certyfikowana przez Amerykańską Farmakopeę.

Posiadane certyfikaty CLEAN i RAW potwierdzają, że produkt jest przetworzony w minimalnym stopniu, zawiera wysoki poziom biodostępnych składników odżywczych oraz jest bezpieczny.

Od ponad 4 lat organiczna Spirulina badana jest pod kątem zawartości WWA (wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych). Poziom związków WWA jest co najmniej 5 razy niższy od limitów ustalonych przez Naturland. Przyczyniają się do tego głównie najnowocześniejsze metody uprawy, przetwarzania, najwyższej jakości surowiec, własny System Zarządzania Jakością oraz dogodna lokalizacja zakładu produkcyjnego.

Producent regularnie bada poziom pestycydów i herbicydów w laboratoriach Eurofins. Wyniki tych testów podają, że produkt spełnia określone wymogi.

Hodowla organicznej Spiruliny odbywa się w otwartych basenach. To jedno z najbogatszych źródeł fikocyjaniny (15-19%), chlorofilu, karotenoidów, niezbędnych kwasów tłuszczowych, witamin oraz minerałów.

Organiczna Spirulina z Indii jest ceniona na całym świecie za najwyższą jakość, wysoką zawartość fitopigmentów i składników odżywczych. Jest bezpieczna oraz wolna od zanieczyszczeń tj. metale ciężkie, WWA i toksyny.

Sposób użycia: 3 g (1 łyżeczka) dziennie

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Kraj pochodzenia: Indie

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B